Prajituresele prezinta: Gradina cu Lavanda din Soseaua Stefanesti 111 – vezi harta locatie aici
Este un nou proiect la care lucram de cativa ani, stiind acum ca lucrurile trainice au nevoie de timp pentru a fi crescute. Soseaua Stefanesti 111 suna ca un titlu de film si asta ne-a amuzat. Desi sunt mai multe trasee pentru a ajunge acolo, preferam intotdeauna drumul serpuit prin comuna Tunari si Stefanesti, „pe camp” cum ii spunem noi, unde rar intalnesti alte masini, ci mai degraba biciclisti. Pret de cateva minute simti nemarginirea campiei Baraganului, traversezi un lac peste care apusurile cad bland si pana ajungi la Gradina cu Lavanda, grijile parca se disipeaza, raman undeva in urma.
Cu prima noastra gradina din Pipera am invatat sa avem rabdare, sa o luam incet, pas cu pas, sa muncim si sa urmarim curioase cum locul prinde viata si isi urmeaza propria cale, alta decat creionasem noi initial. La gradina din Afumati, pasii au fost nesiguri, mai ales in situatia actuala, dar am pornit de la ideea de a configura un cadru initial, un nou loc frumos, care la un moment dat, cu sustinerea noastra, sa prinda viata si precum copiii, sa-si gaseasca singur calea. In lunile mai si iunie, lavanda inflorita se asterne precum un covor mov-albastrui, cu mireasma de Provence si zumzet de albine, avand ca fundal cladirea mare, alba, care in pofida dimensiunii generoase se aseaza linistita si cuminte ca o batranica. Fatada simpla a devenit panza artistului Vasile Haisu, si astfel copacul, leit-motivul nostru , realizat in tehnica sgraffito, nascut in cateva zile lungi de primavara, din straturile suprapuse de tencuieli colorate in masa, te saluta maiestuos chiar de la intrare. Dupa ce parchezi masina, pornesti pe alea ingusta printre merii cu crengi impovarate si lavanda inmiresmata. Deschizi portita si pasesti in gradina Prajitureselor. Masutele asezate din loc in loc, pergola de deasupra mesei mari la care incape toata familia, si care pare sa fie acolo de cand lumea, foisorul umbros cu canapele din paleti refolositi, micul teren de fotbal pe iarba, trambulina sub nucul batran, nisiparul cu casute din crengi de salcie, leaganele, toboganul, cismeaua, barul si locul de gratar pentru adulti…toate creaza un spatiu pe de-o parte larg, dar, paradoxal, intim si cald. Obiecte vechi refolosite, adunate fie din curtea bunicilor, fie de la targuri de vechituri, sunt readuse la viata, soptindu-ti ca nimic nu se pierde, ci totul se transforma.
Puteti organiza la noi petreceri relaxate, de zi, in gradina, unde copiii se pot juca in voie, iar adultii pot sta la povesti.
Va asteptam cu drag in Gradina cu Lavanda!