Mărțișoare în Mezolitic

Mărțișoare în Mezolitic
01/03/2018 Prăjituresele
In Articole

M-am uitat pe Wikipedia, curioasă să văd cum a început povestea asta cu Mărțișorul și cu venirea primăverii. (Care primăvară?!? Mărțișoare câte vrei, dar primăvară nici urmă…)

Originea sărbătorii mărțișorului nu este cunoscută exact, dar se pare că în urma unor cercetări arheologice, s-au găsit în România amulete asemănătoare cu mărțișorul, care datează de acum cca. 8000 de ani. 8000 de ani!!! Amuletele formate din pietricele vopsite în alb și roșu erau purtate la gât.Nu știu voi ce părere aveți, dar pe mine mă impresionează: existența unor obiecte asemănătoare cu mărțișorul în mezolitic! Triburile de agricultori sedentari, care de-abia începuseră să cultive diverse plante, care se ocupau în special cu vânatul și pescuitul; este adevărat că nu mai locuiau în peșteri, aveau locuințe, chiar cu fundații de piatră, aveau câini domestici, dar știți ce mai aveau? Exact, mărțișoare!

Și încă o surpriză: astăzi sărbătorim de fapt Revelionul. Pe vremea Imperiului Român, sărbătoarea mărțișorului avea loc în prima zi a primăverii, în luna lui Marte, zi în care se sărbătorea

Anul Nou. Anul Nou a fost sărbătorit pe 1 martie până la începutul secolului al XVIII-lea.Să avem parte de un an bun cu sănătate și noroc!Un Mărțișor special cu coacăze roșii și bezele din Prajitureseleolitic!

Comentarii (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*